Publicações

Elamine Y., Aazza S., Lyoussi B., Antunes M.D., Estevinho L.M., Anjos O., Resende M., Faleiro M.L., Miguel M.G., 2017. Preliminary characterization of a Moroccan honey with a predominance of Bupleurum spinosum pollen. Journal of Apicultural Research, 57(1:Special Issue: Honey):153–165. (dx.doi.org/10.1080/00218839.2016.1265759)

Anjos O., Campos M.G., Ruiz P.C., Antunes P., 2015. Application of FTIR-ATR spectroscopy to the quantification of sugar in honey, Food Chemistry, 169:218-223.

Freitas A.S.P., Pintado C.B.S., Antunes P., Cunha A., Almeida Aguiar C., Oliveira R. 2014. Bioactivity evaluation of a propolis sample of Portuguese origin. Planta Medica, 80(16) - P2P7. DOI: 10.1055/s-0034- 1394844

Paulo L., Antunes P., Anjos O., 2014. Mineral composition of pollen using inductively coupled plasma atomic emission spectroscopy. Planta Medica, 80(16):80-82. - P2P16, DOI: 10.1055/s-0034-1394851.

Resende M., García-Rogado M.R., Matías-Martínez Y., Combarros-Fuertes P., Valencia-Barrera R.M., Fresno J.M., Anjos O., 2019. Sugar profile of honey by ion chromatography, 11th National Meeting on Chromatography, 9-11 Dezembro 2019, Caparica, Portugal (Abstract / Poster).

Venâncio T., Resende M., Beato H., Reis J., Silveira A., Pintado C.M., Anjos O., 2019. Caracterização físico-química de méis produzidos na região de Castelo Branco, III Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias, 14-15 Novembro 2019, Viseu, Portugal (Abstract / Poster).

Venâncio T., Resende M., Anjos O., 2019. Sugar profile of honey’ produced in Castelo Branco Region, XIV Annual CICS-UBI Symposium, 4-5 Julho 2019, Covilhã, Portugal (Abstract / Poster).

Lopes M., Pereyra A., Kunert C., Beckh G., Schreiter H., Çelemli O.G., Sorkun K., Georgé S., Paulo L., Gardini S., Sancho M.T., Bankova V., Dastan T., Tananaki C., Nunes L.F., Vilas-Boas M., 2018. A collaborative study for performance evaluation of analytical methods for propolis. An IHC trial, Book of abstracts Second Propolis Conference Propolis in Human & Bee Health Conference, Sofia (Bulgária), 28 e 29 de Setembro de 2018 (Abstract / oral communication).

Resende M., Beato H., Pereira O., Pinto de Andrade L., Espírito Santo C., 2018. Nutritional characterization of honey from the Beira Baixa Region. 55 Naukowa Konferencja Pszczelarska 2018, 6-7 March 2018, Kazimierz Dolny, Polónia (Poster).

Cruz M., Antunes P., Paulo L., Ferreira A.M., Cunha A., Almeida-Aguiar C, Oliveira R., 2016. Antioxidant and dual dose-dependent antigenotoxic and genotoxic properties of an ethanol extract of propolis, Royal Society of Chemistry, 6: 49806-49816 (Artigo).

Youssef E., Resende M., Smail S., Luísa P., Badiâa L., Antunes P., Estevinho L., Miguel M.G., Anjos O., 2015. Carbohydrate profile in honey with diferent provenaces. 11th International Meeting of Portuguese Carbohydrate Chemistry Group, 6-10 Setembro 2015, Viseu, Portugal (Abstract / Poster).

Morais L., Nunes A., Pintado C.M., Paulo L., Resende M., Anjos, O., 2015. Desidratação osmótica de pêssego com calda açucarada e calda à base de mel. III Jornadas Potencial Técnico e Científico do IPCB. Castelo Branco (Portugal) (Abstract / Comunicação Oral).